Religieus Genootschap der Vrienden

Er is er een jarig, hoera hoera ♪♫…

Quaker Council for European Affairs

De Quaker Council for European Affairs (QCEA), ons team van pleitbezorgers in Brussel viert dit jaar haar 40e verjaardag!

In belangrijke mate wordt QCEA gesteund door Nederlandse Vrienden, die het terecht zien als hun persoonlijke bijdrage aan vrede en mensenrechten op Europees niveau. In de meeste uitgaven van de Vriendenkring wordt wel iets verteld over het QCEA werk. In de volgende Vriendenkring komt wat meer achtergrond over het ontstaan van QCEA, hier noemen we alleen enkele recente hoogtepunten en ook een verzoek dat bij een verjaardag hoort.

Het boek ‘Building Peace Together’, is een handleiding voor geweldloze vredesopbouw, met 40 instrumenten daarvoor en 80 voorbeelden, verspreid over allerlei sectoren van het maatschappelijk leven. Besproken met en geprezen door ons Ministerie van Buitenlandse Zaken, door ons inmiddels vertaald in het Frans, Russisch, Arabisch en Turks, gratis te lezen op internet, en met zelfs een link ernaar toe vanaf een van de NAVO websites.

Een op internet en twitter gebaseerde actie om haatzaaien tegen migranten tegen te gaan: www.ChooseRespect.eu en (op twitter #chooserespect), speciaal van belang in aanloop naar de Europese verkiezingen. Tot nu toe al bezocht door een half miljoen mensen, en nu net weer een nieuwe promotie vanuit ons Quakerteam, middels een korte videoboodschap. Je kunt die clip nog via twitter of facebook delen. Op de website vind je meer informatie over al het werk dat QCEA verricht. www.QCEA.org

Een verjaardagscadeau:

Een dertigtal Vrienden steunen QCEA al jaarlijks via hun lidmaatschap van de Nederlandse supportgroep, een vijftigtal Vrienden dus nog niet. Begrijpelijk want er bestaan veel goede doelen.

Graag vragen we jullie om je hand over het hart te strijken en allemaal als verjaardagscadeau een eenmalige extra bijdrage (groot of klein maakt niet uit) over te maken via de supportgroep, bankrekening NL93 TRIO 0391 2219 65 (t.n.v. VVQREA, of t.n.v. “Vrienden van de Quakerraad te Helmond”)
onder vermelding van QCEA 40 jaar.

Met Vriendengroet, Corien, Peter S, Hennie en Peter v.L.

Posted on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.