Religieus Genootschap der Vrienden

Dialoog avond

Wees welkom allen 

Dialoog:  Je thuis voelen

15 februari | 19:30 uur – 21:15 uur

Mensen zijn sociale wezens; we willen onszelf kunnen zijn en het liefst zo vaak mogelijk ons thuis voelen. 

Thuis voelen bijvoorbeeld in groepen, de wijk, je eigen familie of vriendenkring, maar ook thuis voelen bij jezelf als iets ongemakkelijk is. Dit thuis voelen is een soort basisbehoefte, die in ieder van ons aanwezig is. Net als voeding en de veiligheid van een dak boven je hoofd, kunnen we niet zonder contact en relaties met anderen en ons daar thuis voelen.

Voel jij je altijd thuis bijvoorbeeld bij je familie, je vrienden, collega’s of in je buurt? Is je culturele of sociale afkomst iets waar je wel eens aan denkt en speelt het een rol het thuis voelen? Hoe vormt jouw uiterlijk, sociale afkomst of beperking, je gevoel van thuis voelen bij anderen? Deel je ervaringen en luister naar die van anderen en droom mee hoe we meer een cultuur kunnen creëren waarin iedereen zich thuis voelt.

Het is fijn als je je vooraf aanmeld via: doorzachtekracht@live.nl. De dialoog vind plaats aan de Stadhouderslaan 8 in Den Haag.

NB We houden ons hier aan de corona maatregelen. Indien nodig wordt de dialoog via zoom online gehouden.

Posted on