Religieus Genootschap der Vrienden

Friendly Chat (online)

zondag 13 juni 2021 om 17:00 uur Amsterdamse tijd (resp. 16:00 uur Londense tijd)

aanbieden voor Vrienden van de Grensbijeenkomst Noordwest en iedereen die geïnteresseerd is. Het aantal deelnemers is technisch beperkt. We verwachten echter niet dat dit een probleem zal zijn, maar jullie zullen zich wel moeten aanmelden via de volgende link: https://forms.gle/SwavUHpcsb4yRVgP6 .
Als je problemen hebt met het formulier, schrijf dan naar info@bordermeeting.org (of border.meeting@gmail.com).

De uiterste datum voor de inschrijvingen is 3 juni 2021.

Wat is gepland?

De “Friendly Chat” zal uit drie delen bestaan; de eerste twee delen duren elk ongeveer 40 minuten. De deelnemers zullen in groepen van ongeveer 6 personen worden ingedeeld en elke groep kan dan zijn eigen onderwerp kiezen. Om te helpen bij de keuze van de onderwerpen zal iedereen gevraagd zijn een suggestie in te dienen (die niet erg origineel hoeft te zijn). De lijst van deze suggesties zal met de toegangsinformatie voor de Friendly Chat worden meegestuurd.

Aanwezigen van eerdere grensbijeenkomsten betreuren het soms dat het Engels de andere talen lijkt te hebben verdrongen. Het is heel fijn om een lingua franca te hebben waarin we gewoon kunnen chatten. Maar het kan sommigen ontmoedigen die eigenlijk graag wat zouden willen bijdragen. Om dit te vermijden willen we mensen aanmoedigen om een andere taal te spreken (of te PROBEREN TE SPREKEN!?). Indien mogelijk willen we enkele groepen opzetten met dit in gedachten voor de eerste twee delen van de Friendly Chat. Maar er zullen nog steeds genoeg groepen zijn voor mensen die in het Engels willen chatten.

Daarom hebben we de taalvragen op het registratieformulier. De mogelijke antwoorden hebben de volgende betekenis:

ok ik kan die taal redelijk spreken maar wil op dit moment alleen maar chatten bereid te helpen ik spreek die taal redelijk en wil graag anderen helpen die het misschien een

beetje moeilijk vinden
zou het graag proberen ik heb nog steeds moeite met die taal maar zou die graag willen verbeteren nog niet ik heb het gevoel dat ik die taal nu niet voldoende spreek om het te proberen

In het derde deel van de Friendly Chat kunnen de deelnemers vrij ronddwalen tussen de virtuele kamers en praten met wie ze maar tegenkomen. Dit werkt het best met een relatief nieuwe versie van de Zoom-client. Zorg er dus a.u.b. voor dat je Zoom-programma recentelijk is geüpdatet.

We hopen u op 13 juni te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,

Het comité voor de deze grensbijeenkomst
Andreas, Annie, Dietrich, Janet, Martin, Martine, Peter, Susanne, Uta

Posted on

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *