Religieus Genootschap der Vrienden

Duurzaamheid

De zorg voor natuur, milieu en mens maakt al lange tijd uit van de Quakervisie op de Schepping. De Vrienden zijn erfgenaam van een bijzonder traditie op dit gebied. Zo noemde William Penn George Fox een ‘gelovige en een natuurliefhebber’ omdat hij niet alleen tegen jagen en valkenieren was, maar ook jonge mensen stimuleerde tot het bestuderen van het natuur.

In onze tijd zijn zorgen voor het natuur en ons planeet weer tot uiting gekomen in de Quaker traditie. Dit heeft geleid tot de in 2012 gepubliceerde “Kabarak Call for Peace and Social Justice”. Daarna is er in 2016 de Pisac Minute aangenomen door de Quaker Consultation on Sustainability. Deze twee documenten roepen Quakers over de hele wereld op om onze verantwoordelijk in deze tijd serieus te nemen en te doen wat we kunnen (persoonlijk maar ook als groep) voor het milieu.

In de laatste maanden zijn meerdere Vrienden betrokken geworden bij Extinction Rebellion. Hieronder is een interview met hun woordvoerder Rupert Read door Mieke van Opheusden, Lid van de Midden-en-Zuid Nederlandse Maandvergadering .

Terug naar alle getuigenissen

Posted on