Religieus Genootschap der Vrienden

Het Sneeuwvlokje

Misschien ontbreekt er nog maar één mens om tot vrede te komen. (Claire Nuer)

Door de redactie, naar een tekst uit de Happinez kalender

“Wil je me vertellen wat een sneeuwvlokje weegt?” vroeg het winterkoninkje aan de tortelduif.
“Niets, het is te verwaarlozen.” was het antwoord.

“Dan wil ik je graag over een bijzondere gebeurtenis vertellen” zei het winterkoninkje.
“Ik zat een keer op de tak van een zilverspar, vlak bij de stam om te schuilen voor de sneeuw die met eindeloos veel vlokjes naar beneden viel. Het was stil en je kon de sneeuwvlokjes niet horen vallen, zo zacht is ieder vlokje. Ik zat goed beschut onder andere takken zodat ik er geen last van had. En omdat ik het een mooi gezicht vond en ik nieuwsgierig was, begon ik de sneeuwvlokjes die op de naalden en kleine zijtakjes van mijn tak vielen, te tellen. Ik was precies bij het 4 miljoen 365.721ste vlokje, toen de 4 miljoen 365.722ste sneeuwvlokje op de tak viel. Dus een extra gewicht van niets, te verwaarlozen gewicht, zoals je zei. Toen brak de tak af.”

De tortelduif die sinds de tijd van de ark van Noach een professional in vredeszaken en liefde is, begon even stil te worden over dit verhaal. Na een tijdje zei de tortelduif tegen de winterkoning:
“Wat is het gewicht van één stem? …..

Misschien ontbreekt er nog maar de stem van één mens om tot vrede en liefde in de wereld te komen.”

Posted on