Religieus Genootschap der Vrienden

Energy Ball for Peace Ceremony

Op één van onze reizen naar Israël en Palestina logeren we bij Miriam Ahuva- tel, een Israëlische zangeres, wonend in Jerusalem, die we via het cocounselen kennen. Zij nodigt ons uit om mee te ko- men naar een Vredesceremonie. We gaan samen naar de bijeenkomst. Er zijn Israëlische joden en christenen en moslims. Ook Palestijnen van de Westbank die naar Jerusalem kunnen komen hier- voor. Dat is helaas niet voor iedere Palestijn mogelijk.

Jeffrey leidt ons in de ceremonie met de bal van energie. Hij werkt met de lichaamsenergie die er altijd is en die we bewust sterker kunnen maken. Ik ken dat ook van Reiki geven aan mezelf en aan anderen. We beginnen allemaal met onze handen tegen elkaar aan te wrijven zodat ze warm worden. Dan houden we de handpalmen naar elkaar toe en ervaren (soms wel, soms niet) de warmte die tussen de handen is: helende energie. Die kunnen we ook aan onszelf geven.


Daarna doen we dat in tweetallen. We nemen rustig de tijd om de energie te ervaren, die we samen creëren. Dan doen we dat in een viertal en daarna in de grote cirkel. Wat een mooi proces om zo in deze kring dit te ervaren en ook te voelen dat dit het proces is wat de wereld nodig heeft. Ook bijzonder om dit in Jerusalem te doen met mensen die ook vrede willen tussen de Israeliërs en de Palestijnen. Dit zouden we eigenlijk iedere dag kunnen doen. Voor onszelf en de wereld!

We kopen een boekje van Jeffrey, dat in de kast blijft staan. Voor de Najaarsbijeenkomst zoekt Sytse boeken om te verkopen op de verkooptafel. Ik zie het en ik wil het nog niet kwijt. En wat was het bijzonder om de oefening samen te doen op de najaarsbijeenkomst!


Posted on