Religieus Genootschap der Vrienden

Moedig en hoopvol worden

Gedachten door Thea Droog

Overweging 29

“Ben je in staat het ouder worden moedig en hoopvol te benaderen?
Tref, indien mogelijk, tijdig maatregelen voor je verzorging, opdat je anderen niet onnodig belast. Ouderdom kan in toenemende mate gebreken en vereenzaming met zich meebrengen, maar de oude dag kan ook rust, onthechting en wijsheid brengen. Bid dat je ook in je laatste levensjaren in staat mag zijn nieuwe wegen te ontdekken om Gods liefde te ontvangen en uit te stralen.”

Ben ik in staat het ouder worden moedig en hoopvol tegemoet te treden? Ik ben nogal laconiek: que sera, sera. En als het sera overgaat in het nu, stap ik er met beide voeten in, zonder schroom, zonder te proberen het “lot” om te buigen.
Is dat moedig? Het lijkt me eerder naïef – wat niet fout is, toch?
En hoopvol heeft er niets mee te maken. Omdat ik al oud ben, weet ik ongeveer wat de neerwaartse spiraal in petto heeft.

Que sera dus maar!!

Que Sera, Sera (Wat zijn moet, zal zo zijn) is een populair lied uit 1956, geschreven door Jay Livingston (muziek) en Ray Evans (tekst).

Het lied werd het eerst gebruikt in de film The Man Who Knew Too Much van Alfred Hitchcock uit 1956,

met in de hoofdrollen Doris Day en James Stewart. Day nam het lied op en scoorde er een hit mee in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Van 1968 tot 1973 was Que Sera, Sera het themanummer van de sitcom The Doris Day Show.

Posted on