Religieus Genootschap der Vrienden

Dient de economie ons?

FWWCC en QUNO

Doe mee op met het evenement op zaterdag 10 april 2021 (om 20.00 uur Ned. tijd) met Joachim Monkelbaan, de vertegenwoordiger voor duurzame en rechtvaardige economische systemen bij Quaker United Nations Office in Genève. We stellen we ons de vraag:

‘Dienen wij de economie of dient de economie ons?’

Kom, luister en leer samen met vrienden over de hele wereld. Joachim zal ons door zijn werk op het QUNO-kantoor leiden en de manieren uitleggen welke cruciale gevolgen economische systemen hebben voor de zorgen die Quakers hebben over duurzaamheid, vrede en gerechtigheid.

In 2020 onderstreepte de Covid-19-pandemie de noodzaak om reacties op de huidige crisis te mobiliseren. Dit is nodig voor de overgang naar een ander soort mondiaal economisch systeem. We willen een systeem dat bijdraagt aan redelijk gedeelde middelen en dat een voorbeeld is van beleidscoherentie en een positieve impact op mens en milieu.

Schrijf je in voor het evenement: http://fwcc.world/category/fwcc-news

Joachim Monkelbaan werkt bij QUNO voor duurzame en rechtvaardige economische systemen (SJES) bij het Quaker United Nations Office in Genève. Dit betekent dat hij werkt aan het bevorderen van de transformatie van economische modellen en paradigma’s en aan specifieke kwesties op het gebied van handel, investeringen, vrede en veiligheid, mensenrechten, klimaatverandering en ecosystemen.

Enkele onderwerpen die in dit gesprek zullen worden behandeld, zijn:

  • De context van het SJES-programma: ecologische, sociale en economische crises
  • De economische cyclus waarin we ons momenteel bevinden
  • Het doel van de economie
  • Rentmeesterschap van de economie
  • Spirituele oplossingen voor economische problemen
  • Activiteiten van het SJES-programma.
Posted on