Religieus Genootschap der Vrienden

Landelijk Quaker wijdingssamenkomst online

Door Marlies Tjallingii

Wat bijzonder is het dat we elke zondag toch een Wijdingssamenkomst heb- ben met 20 tot 25 mensen. We “ontmoeten” elkaar online, sommigen met een camera, anderen zonder, sommigen bellen in. Anderen thuis op de bank zonder directe verbinding. Zondag 19 april waren we met Vrienden uit Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Arnhem, Wageningen, Wijchen, Tiel, Deventer, Vuko- var in KroatiĆ« en Pretoria in Zuid Afrika, Driebergen, Helmond. Misschien ben ik nog een plaats vergeten.

Wat mooi dat we op deze manier contact houden elke zondag. Er was ook een live wijdingssamenkomst in Deventer met een kleine groep, die voldoende afstand van elkaar kon houden.
We gaan door met deze manier van ontmoeten totdat we weer bij elkaar kunnen komen. Misschien houden we wel een deel van onze bijeenkomsten online, omdat we nu de waarde ervan hebben ontdekt en ook het gemak van het mee doen zonder te reizen.

Ik ben dankbaar voor deze mogelijkheden.

Posted on

2 reacties op Landelijk Quaker wijdingssamenkomst online

  1. Fijn dat jullie ook onlinesamen komen. Mijn man en ik wonen in Noord London en zijn attenders van WinchmoreHill meeting. De vraag. Hoe laat is jullie onlinemeeting? We komen graag van tijd tot tijd. In vriendschap, Alida en Edward Schieffelin-Gersie

  2. Door het lezen van kinderen van het Licht van Jan de Hartog heb ik belangstelling voor de quakers,vrienden en vriendinnen van het Licht,dat was in 1980 omstreeks,ik heb er een blijvend warm gevoel aan overgehouden.Samenkomsten bijwonen zit er voor mij niet meer in.