Religieus Genootschap der Vrienden

Vredescafé

Februari: Vredescafé i.p.v.Hapstilsnap

Datum 12 februari 2020
Tijd van 18 uur t.e.m. 20:30 uur
LocatieQuakers, Stadhouderslaan 8, Den Haag
Opgave (t.e.m. 11 februari) bij haagsevrienden@quakers.nu

In februari, bij uitzondering een iets andere avond, in maart zal er weer een reguliere HapStilSnap zijn.

Kom dit keer naar het Vredescafé van Johannes en Erik! Wij vertellen je graag over initiatieven van Quakers op het gebied van vrede en veiligheid!
Wij verzorgen soep en broodjes zodat we wat eerder kunnen beginnen dan anders. Zorg dus dat je er om 18:00 uur al bent.

Wij presenteren op 12 februari de volgende activiteiten:

Werkgroep Inclusieve Veiligheid, wat is inclusieve veiligheid? Hoe kunnen we dat concreet maken? De werkgroep heeft zich aangesloten bij een initiatief dat in Duitsland is opgestart, waar een scenario is ontwikkeld om het mogelijk te maken om per 2040 militaire veiligheid af te bouwen (het leger af te schaffen) en civiele veiligheid op te bouwen. Het scenario is een realistische schets, maar alles behalve een gelopen race. Wil je weten hoe dit scenario eruit ziet, en wil je meedenken over de vraag of dit in Nederland ook kan, zorg dan dat je erbij bent!

Stop Fuelling War (SFW) komt voort uit het protest dat Quakers al meer dan 25 jaar voeren tegen wapenbeurzen. De Eurosatory is de wapenbeurs in Parijs, en is de grootste land- en luchtwapenbeurs ter wereld. In Londen heet de wapenbeurs DSEI, waar twee onderdelen van de
demonstratie, kunst (artthearmsfair.com) en geloof (facebook.com/no-faith-in-war-2019-104103284268824) zijn. Het doel van SFW is het bewustzijn vergroten dat deze wapenbeurs er is; zelfs de meeste Fransen of Engelsen weten niet dat het bestaat. We willen laten weten dat er leefbare alternatieven voor militarisering bestaan. Als je wilt weten hoe we dat doen, en hoe je dit initiatief kunt steunen, kom dan luisteren. We beginnen met een quiz.

Wat kunnen wij hier en nu doen om van Den Haag een vredesgemeente te maken? Wat doet een vredesgemeente, hoe kunnen we de gemeentelijke politiek betrekken? In andere gemeenten (bijvoorbeeld Enschede) is hier veel ervaring mee opgedaan, kunnen wij hiervan leren voor onze mooie stad?

Johannes Borger en Erik Dries

Posted on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.